nosztalgiajárat

2021.07.05. 07:00

Pajkaszegen járt a sárga busz: forgatási helyszínekre vitték az utasokat

Szombaton ismét útnak indult a Volánbusz Zrt. Ikarus 266-os autóbusza, mely nosztalgiajáratként két forgatási helyszínre is elvitte az érdeklődőket.

Walczer P.

A sorozatból jól ismert kocsmánál is megállt a busz

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az utasok Budapestről indulva előbb a Pest megyei Tinnyére érkeztek meg: a település területén található a Garancsi-tó, ahol az egyik legnépszerűbb magyar film, az Üvegtigris több jelenetét is felvették. Az első megállónál séta, illetve fotózás is belefért, majd a busz tovább robogott az Esztergomhoz tartozó Pilisszentlélekre, avagy Pajkaszegre.

A sorozatból jól ismert kocsmánál is megállt a busz
Fotó: W. P. / 24 Óra

A Pilisben megbújó községben forgatják A mi kis falunk című sorozatot, a szériának köszönhetően felkerült a turistatérképre a falu. A Teca kocsmája előtt több fotóssal is találkoztunk, akik lesben állva vártak a megfelelő pillanatra. Két tizenéves például egy órával a busz érkezése előtt már kiállt az út mellé, mondván „le kell stoppolni a legjobb helyeket.” Az arra sétáló felnőttek is előkapták mobiljaikat, hogy lefotózzák a forgatási helyszíneket, illetve a járművet, közben pedig felidézték gyermekkori emlékeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában