Tatabánya

2021.07.08. 20:05

Képeken a kívül-belül megújuló Árpád Hotel, ahol wellness részleg is lesz

Daru emelte a magasba a hatalmas burkolati elemeket. A Tatabánya központjában lévő Árpád Hotel épületében már hónapok óta lázas munka folyik. A felújításokról, és a jelenleg zajló munkafolyamatokról tájékoztatták a tulajdonosok Bencsik János miniszterelnöki biztost, országgyűlési képviselőt. A bejáráson hírportálunk munkatársai is részt vettek.

Sugár Gabi

Szalay Bianka megmutatta az újjávarázsolt szállodai szobákat is Bencsik Jánosnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. Z.

A hotel tulajdonosa és vezetője huszonhét esztendeje a Szalay család. Jelenleg három generáció ügyel az építkezésre, amelynek operatív feladatait a külföldi tapasztalattal is rendelkező idegenforgalmi szakember, Szalay Bianka végzi. Édesapjával, dr. Szalay Zoltánnal vezetett körbe az újjáalakítás alatt álló épületben.

– Az Árpád tér felújítása után már kerestük a lehetőséget a megújulásra. Jó minőségű, háromcsillagos szállodaként szeretnénk működni a jövőben is, igazodva a 21. század igényeihez – mondta Szalay Bianka.

Hozzátette: a szálloda hatvanszázalékos kihasználtságát az üzleti és csoportos utazók adják, a többiek külföldi átutazók és belföldi egyéni vendégek.

– A célcsoportunk megmarad a felújítás után is – tette hozzá –, ahogy a besorolásunk, a szobák száma, befogadóképessége, viszont a szolgáltatás színvonala a beruházásnak köszönhetően jelentősen emelkedik majd.

 

Az első és második szinten még az évtizedekkel ezelőtti berendezés várja az érkezőket. A harmadik emeletet már felújították: a bútorzat letisztult formái, a sík képernyős televízió, a belépőkártyával szabályozható fűtés is már az újjáépítés eredményeként valósult meg.

– A négyszázmilliós beruházást az év végére fejezzük be. A költségek felét pályázatból, a hiányzó részt saját erőből, hitelből biztosítjuk.

A külső munkálatok folyamatosan zajlanak: zöld helyett lazac színű lesz a külső homlokzat, a teraszok is megújulnak, s a belső burkolatok, bútorzat is végig. Újdonság még, hogy az alagsorban, a régi Vadorzó helyén egy wellness részleget hoznak létre, és külön bejárattal egy ifjúsági és sport klubot, amely a hét minden napján várja majd a fiatalokat. A régi fagyizó helyén pedig egy új teraszos kávézó várja majd a vendégeket.

Jelentős a gazdasági turizmus

– Kiemelt járműipari térségben élünk, amely jelentős gazdasági turizmust is eredményez Tatabányán. Az utóbbi öt évben sok észrevételt kaptam a környező ipari parkok és vállalkozások vezetőitől, hogy Tatabányán nincs olyan színvonalú szálloda, ahol el tudnák helyezni üzleti partnereiket. A megoldást erre a Kisfaludy Program jelentette. Megvizsgáltuk a fejlesztési lehetőségeket, majd az egyeztetések és a sikeres pályázat után elindulhatott a szálloda korszerűsítése. Ennek eredményeként emelt szintű, korszerűsített szolgáltatási környezetet tudnak biztosítani a jövőben. Ez a város és a térség érdeke, a gazdaság további erősödését is szolgálja ez a beruházás – fejtette ki Bencsik János.

További részletek a július 9-i 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában