fejlesztés

2021.07.08. 05:50

Biztosan akadálymentes lesz a tatabányai vasútállomás: 600 milliót ad a kormány

Bencsik János közösségi oldalán jelentette be, hogy a kormány 600 millió forintos támogatást nyújt a tatabányai vasútállomás akadálymentesítésére.

Kemma.hu

Tatabánya, 2018. november 18. A MÁV-START jegyértékesítõ automatájánál váltja meg menetjegyét egy utas a tatabányai vasútállomáson 2018. november 18-án. MTI/Bodnár Boglárka

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bodnár Boglárka

Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy a kormány támogatásával valósulhat meg a tatabányai vasútállomás ideiglenes akadálymentesítése.

Mint posztjában fogalmaz, korábban már jelezte, ha a tatabányai önkormányzat és annak első embere nem teljesíti a két évvel ezelőtt tett ígéretét, akkor kezdeményezi, hogy a kormány vállalja magára az akadálymentesítés finanszírozását.

A képviselő kezdeményezésére a gazdaság újraindítását szolgáló egyedi fejlesztési támogatások között 600 millió forintot biztosított a feladat elvégzésére, mellyel egyben megbízta a MÁV Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaságot. Ezzel hosszú évtizedek óta fennálló probléma oldódhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában