fesztivál

2021.07.25. 15:00

Nemcsak csobbantak, az egészségükért is tettek a Komáromban strandolók

A hétvégén rendezték meg a hagyományos Csobbanó Fesztivált a Brigetio Gyógyfürdőben. A rendezvényen az egészségmegőrzés mellett a római korról is lehetett tanulni.

K. D.

Szombaton az egészségé volt a főszerep a Csobbanó fesztiválon

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Novákné Marietta gyógyászati vezető asszisztens elmondta, évek óta végzik a gyógyfürdőben dolgozóik a szűrővizsgálatokat. Vércukor- és vérnyomásmérésre is lehetőség volt sátrukban, valamint a kollégáik masszíroztak is egy kicsit, hogy a vendégek megismerjék és élvezzék a jótékony hatását.

Szombaton az egészségé volt a főszerep a komáromi strandon
Fotó: K. D. / 24 Óra

– Sokféle ember fordul meg nálunk – fogalmazott Novákné Marietta. – Valaki kíváncsi, mert még nem volt hasonló vizsgálaton, mások igazoltan betegek, kezelés alatt állnak, de egy ilyen alkalommal tudják ellenőrizni az állapotukat. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni azt is, hogy az ember amennyire lehet, tartsa karban az egészségét.

A fesztivál izgalmas programokkal várta az érdeklődőket
Fotó: K. D. / 24 Óra

A Klapka György Múzeum is rendszeres vendége a Csobbanó Fesztiválnak. Számadó Emese igazgatótól megtudtuk, 2014-ben találtak egy római fürdőt a brigetiói katonavárosban. Ennek kapcsán vette fel a fürdő a Brigetio nevet, erre a fesztiválra pedig a múzeumot is meghívják, hogy izgalmas foglalkozásokat tartsanak.

Feltárás

Számadó Emesétől megtudtuk, azért is aktuális a foglalkozásuk, mert napjainkban zajlik a legio táborban az Eötvös Loránd Tudományegyetem régészeti tanszéke és a múzeum együttműködésében egy régészeti feltárás. Többek között ezer négyzetméter alaprajzú katonai fürdőt tárnak fel. Az izgalmas és látványos eredményt az érdeklődők is megtekinthetik majd, hiszen szeptember közepén, a kulturális örökség napjai keretében, nyílt napon mutatják be.

További részletek a július 26-án megjelenő 24 Órában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában