robogo 5vös

2021.06.01. 13:17

Újabb siker: az eötvösös robotika-mesterekénél nincs összetartóbb csapat az országban

A görögországi, nemzetközi versenyre országos másodikként jutottak be a tatai Eötvös József Gimnázium diákjai.

Kemma.hu

A görögországi, nemzetközi versenyre országos másodikként jutottak be a tatai Eötvös József Gimnázium diákjai.

Forrás: Eötvös József Gimnázium/Facebook

A FIRST LEGO League országos döntőjében az összesített II. helyezést szerezte meg az Eötvös József Gimnázium RoboGo 5vos elnevezésű csapata, és elnyerte a „Legjobb csapatszellem” díját is. Így a tatai iskola tanulói másik két csapattal együtt a görögországi nemzetközi versenyen képviselhetik Magyarországot.

A csapat tagjai: Skrován Lilla, Tóth Kincső, Gombási Róbert, Mátyás Dominik, Németh Kristóf, Németh Márton, Tasnádi Márton 11. D, Tasnádi Bálint, Tóth Ábel 9. D osztályos tanulók. Iskolai felkészítőjük dr. Szeidemann Ákos, külső felkészítőjük pedig Takács József volt.

Bő egy évvel ezelőtt, amikor a csapatról írtunk, dr. Szeidemann Ákos elmesélte nekünk: a gyerekek rengeteg olyan dolgot tanulnak meg így, amelyre órai keretek között nem lenne így lehetőségük. A csapatmunka előtérbe helyezése és értékelése mellett a kompromisszumkészség, a kreativitás is fejlődik.

A csapat a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">verseny Facebook-oldalán a közelmúltban a csapat elárulta azt is, hogy milyen projektfeladattal készültek. Mint mondták, az Öreg-tó partján régóta elhanyagolt állapotban van az erdei tornapálya 10 állomása.

– Az ötletünk alapja ennek felújítása volt, de a projekt folyamatosan fejlődött a megbeszélések által. A programnak a “Fogadj örökbe egy állomást” fantázianevet adtuk, ugyanis kitűztük célként, hogy megszólítjuk a város iskoláit, illetve a diákságot. A pandémia nem tette lehetővé, hogy szélesebb körben találkozzunk a diákközösségekkel és felvessük az ötletünket, de sikerült bevonnunk a városi diákönkormányzatot és megnyertük az ügyünknek a város egyik alpolgármesterét. Emellett konzultáltunk szakemberekkel is, többek között az első „mintaállomáson” kialakítandó eszközökhöz kapcsolódó gyakorlatokhoz kértünk ötleteket, tanácsot a testnevelő tanárunktól.

Szeretjük a projektfeladatokat, hiszen a nyílt végű problémák rengeteg kreativitást engednek a munkában. Reméljük, hogy olyan célt tűztünk ki a programunkkal, aminek megvalósítása, majd birtokba vétele is sokaknak fog örömet okozni.

– részletezték, hozzátéve, hogy csapatuk kisebb változásokkal 3 éve dolgozik együtt, ráadásul 9-10 fővel.

– Ez önmagában is siker, véleményünk szerint. Képesek voltunk megoldani a felmerülő problémákat az online térben is, és nem adtuk fel a versenyt! Arra is büszkék vagyunk, hogy az elmúlt három év mindegyikében megnyertük a regionális versenyt – mondták.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5539411122800052&id=737899986284547&__cft__[0]=AZV63Ij9rW6kx9quBqtoPVU9JZb5mhh3iRuPH4Au84pkNFpVm-sSxEXBE6UShsPXDz0pVgyeF_wYJk2hw-n7lT1vZvlsjtuf13BlJSFoPLCTEfQFeYbUix5a4_6pVMQ23xEjXr2GPJ8eNEG3pl6sUFgJPXAqlNjhb6MMZz_gSM2fcd2scNMBAGF3k38DsH0iWhM&__tn__=%2CO%2CP-R

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában