önkéntes

2021.06.20. 10:08

Még több fa lett Komáromban az SK Battery jóvoltából

A komáromi ipari parkban működő SK Battery faültetést szervezett június 18-án, a társaság önkéntes napján.

Kemma.hu

Önkénteskedett az SK Battery Komáromban

Forrás: komarom.hu

A programon a cég képviselői mellett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Molnár Attila polgármester és Czita János alpolgármester is részt vett, írta a komarom.hu. Dr. Molnár Attila elmondta: ezen a napon bepótolták a járványhelyzet miatt korábban elmaradt gyárlátogatást, és megtekintették a már működő első ütem gyártócsarnokát.

– Az SK a zöld közlekedés alappillére, hiszen elektromos autókhoz gyárt akkumulátorokat. Komáromnak rendkívül fontos a zöld szemlélet meghonosítása – tette hozzá a városvezető.

Önkénteskedett az SK Battery Komáromban (Fotó: komarom.hu)

Czita János alpolgármester elmondta, az SK Battery dolgozóinak közreműködésével a koppánymonostori Berecz Dezső Sporttelep szomszédságában is elindult egy fásítási program. A cél az, hogy az ipari park és a lakókörnyezet között egészséges zöldfelület jöjjön létre, ami nemcsak esztétikailag fontos, hanem a biológiai sokszínűséghez is hozzájárul.

Ludman László, az SK képzési vezetője hangsúlyozta, a cég nagy hangsúlyt fektet a komáromi társadalmi szerepvállalásra. A járvány elleni intézkedések támogatására 50 ezer dollárt, azaz 16 millió forintot adományoztak városunknak, az elmúlt években pedig összesen 15 millió forint támogatásban részesítettek helyi közhasznú alapítványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában