nem mindennapi történet

2021.06.21. 14:00

A szerelmüket ünnepelték a szirénák Tatabányán – íme a mentős pár romantikus története

Nemrégiben mi is beszámoltunk Egresy Péter és Gaál Tamara rendhagyó esküvőjéről. Az újdonsült férj a megyeszékhelyen főápoló, míg Tamara a kisbéri mentőállomást vezeti. A jeles nap alkalmából a bajtársak a boldogító igent és az ifjú párt szirénaszóval köszöntötték. A nem mindennapi szerelmi történetükről a friss házasokat kérdeztük.

Szász Dalma Kitti

Sokan kételkednek abban, hogy az igazi, szoros barátságból valaha is kialakulhat – ahogyan a mondás is tartja – a sírig tartó szerelem. A fiatal pár története azonban minden kételyt eloszlat. Bebizonyították, hogy ha a szívben fellobban a szerelem lángja, akkor a barátságon túl hű társai is tudnak lenni egymásnak.

A kezdetekben Tamara diszpécserként dolgozott a mentőállomáson. A fiatal lány pedig sokszor segítette Péter munkáját, amikor a betegekhez kellett a helyszínre sietnie. Bár rengetegszer hallották egymást hangját, és a munkában is hamar megvolt közöttük az összhang, mégsem volt első „hallásra” szerelem. De ahogy telt az idő…

Gaál Tamara és Egresy Péter egybekelésük után a mentőszolgálat munkatársaival (Fotó: beküldött)

– Hosszú évek óta ismerjük egymást. Eleinte csak kollégák voltunk, majd barátok lettünk. Én a megyeszékhelyen dolgoztam mentésirányítóként, Péter pedig régóta ott tevékenykedett, mint mentőápoló, azóta viszont főápoló is lett. Emellett az esztergomi sürgősségi osztályon is együtt dolgoztunk, így a két közös munkahelynek köszönhetően közelebbről is megismerkedhettünk egymással. Később pedig már egy párt alkottunk. Mivel a kapcsolatunk nem volt kihatással a hivatásunkra, ezért nem ellenezték azt a munkahelyünkön. Mindösszesen húsz hónapja voltunk kapcsolatban, amikor Péter megkérte a kezemet – részletezte Tamara.

Romantikus árnyak

Február 15-én Tihanyban, az Apátság mellett volt a lánykérés. Péter egy egész napos balatoni kirándulást követően tette fel a várva várt kérdést Tamarának. A helyszín nagyon fontos szerepet tölt be a pár életében, mivel az újdonsült férj is rengeteg időt töltött itt gyermekkorában. A megható pillanatot megkoronázta az árnyak és színek játéka, mivel az apátságot megvilágító lámpák előtt történt minden, ezáltal az egész leánykérés árnyképe rávetült a templom oldalára.

A fiatal pár vágyálma, hogy szüleik példáját tudják követni, hiszen mindkét fél felmenői szeretetben és boldogságban élnek együtt a kezdetektől fogva. A családalapítás fontos számukra, így a jövőben a gyermeknevelés kapja majd a főszerepet. Emellett szeretnének sokat utazni és rengeteg közös élményt is szerezni.

A szertartás után a feldíszített mentőautóval is fotózkodott a friss házaspár (Fotó: beküldött)

Meghitt szertartás

A szerelmesek március végén döntötték el, hogy egybekelnek, májusban pedig meg is tették. A házasságkötést szűk családi körben tartották, összesen nyolc vendég volt jelen. A létszám miatt nem igényelt túl sok szervezést az egybekelés. A polgári szertartás után egy közeli étterem teraszán volt egy meghitt vacsora. A jövőben szeretnének majd egyházi esküvőt és lagzit is. A jeles nap alkalmából munkatársaik a tatabányai házasságkötő teremnél egy mentőautót is ünnepi díszbe öltöztettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában