Friss Covid-adat Komárom-Esztergomból: tripláztunk

Június elsejére ugyan háromszor annyi fertőzöttet azonosítottak megyénkben, mint hétfőre, de a szám még így is az utóbbi hét nap harmadik legalacsonyabbja.

Kemma.hu

Június elsejére ugyan háromszor annyi fertőzöttet azonosítottak megyénkben, mint hétfőre, de a szám még így is az utóbbi hét nap harmadik legalacsonyabbja.

Forrás: Pixabay

Ahogy arról beszámoltunk, 174 új fertőzöttet találtak június elsejére, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 ezer 712-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 28 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 ezer 761-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 703 ezer 352, az aktív fertőzöttek száma pedig 71 ezer 599-re csökkent. 947 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen. Komárom-Esztergom megyében keddre hat új fertőzöttet azonosítottak.

 

https://public.flourish.studio/visualisation/5688662/

Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán, a lakosság 53 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 37 százalékos átlaggal. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Kedden újabb Pfizer- és Janssen-vakcinaszállítmányok érkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában