beruházás

2021.06.30. 14:17

Búvármúzeum, fitneszpark – így újult meg Esztergom népszerű strandja

Megnyitották június 30-án a Dorog és Esztergom között fekvő Palatinus-tó partján lévő strandfürdő új épületét.

Pöltl Zoltán

A helyiek körében népszerű a strand

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

A projektázó eseményen, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Hernádi Ádám esztergomi polgármester, Völner Pál országgyűlési képviselő és Popovics György, a megyei közgyűlés elnökevágta át a nemzetiszínű szalagot. A városvezető kiemelte: a Palatinus-tó nyugati partvonalán álló új esztergomi tulajdonú létesítmény közel 165 millió forint támogatásból és 54,8 millió forint önerőből valósult meg.

Hivatalosan is megnyitották a megújult Palát (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

A természeti- és sportturizmus igényeit kiszolgáló új épületegyüttes komplex fejlesztés, melyben a közönségfogadási feltételeket növelte a kialakított infrastruktúra. Az egyedi elemeket tartalmazó komplexumban többek között egy ökoturisztikai fogadóépületrész, interaktív tanösvény, új játszótér, kültéri fitneszpark, víz alatti búvármúzeum is immár a közönségre vár. A fejlesztés része, hogy a létesítmény környezetét esztétikusan alakították ki, továbbá, hogy a működtetés során megújuló energiát használ a strand.

A Palatinus-tó több frissen épített strandelem mellett természeti- és sportturizmust is kielégítő új látogatófogadó épületet adták át június 30-án. Az épített és természeti környezetében is megújult esztergom-kertvárosi strand projektzáró ünnepségén Völner Pál országgyűlési képviselő többek között rámutatott, hogy mindig nagy öröm egy olyan új létesítményt átadni, mely nemcsak egy intézmény, hanem a legszélesebb közönség számára is fontos.

A helyiek körében népszerű a strand (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

Völner Pál hozzátette, hogy a kivételes adottságú Palatinusz-tó, mely nemcsak strand, de sport és horgászcentrum is, ezúttal egy évekkel ezelőtt megálmodott fejlesztéssel bővült. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta a megyei önkormányzat által koordinált területfejlesztési és települési operatív program részeként megvalósult projekt nem önmagában álló, hanem összefüggésben van a korábban kialakított ipari parki kerékpárúttal.

Ezen túl a város nemrég nyert forrást arra, hogy a vasútállomástól ki lehet építeni a biciklisutat a Paláig. Popovics György kiemelte, hogy a majdani TOP-plusz pályázatnál Esztergomnak külön kerete lesz, így a megyétől függetlenül saját maga dönthet a különböző projektekről, önállóan elosztva a forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában