szerelem

2021.05.27. 17:30

Tűzoltóesküvőtől volt hangos a Bakonyalja – meglepte a tárkányi párt az örömapa

Tárkányban most a szerelmet ünnepelte a tűzoltósziréna: Baki Bianka és Hutvágner István ünnepelte szerelmét lánglovag módra.

Raffael Veronika

Tárkányban most a szerelmez ünnepelte a tűzoltósziréna: Baki Bianka és Hutvágner István ünnepelte szerelmét lánglovag módra.

Forrás: Beküldött

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy nem mindennapi páros, Patrik és Rami a Tour de Hongrie Kisbéren elsuhanó mezőnyét választotta háttérnek emlékezetes napjuk megörökítéséhez. Szintén napjainkban esküdött az igazi mentős páros, Péter és Tamara is, akiket a Tatabányai Mentőállomás szirénaszóval ünnepelt.

A közelmúltban Tárkányban is felharsant a tűzoltósziréna: Baki Bianka és Hutvágner István ünnepelte szerelmét lánglovag módra. Az eseményt szervező örömapa, Tolnai Miklós elárulta: a fiatalokat meglepetésként érte a harsányan villogó tűzoltós konvoj megjelenése.

Látványos meglepetést szerveztek az ifjú párnak

– A nagyobbik lányom esküvője éppen a hónapban volt esedékes, tűzoltós családapaként kézenfekvő volt, hogy látványos meglepetést szervezek számukra. Nem tudták, mivel készülök. Előzetesen beszéltem a tűzoltók parancsnokával, elnökével és ifjúsági felelősével, akik az egész tűzoltósággal vállvetve támogatták az ötletem, ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani. A segítségükkel vonultunk – ezúttal örömmel – a kis létszámban tartott polgári esküvő után tárkányi családi házunk elől indultva Csatkára – mesélte.

A kirívó, szirénázástól hangos nászmenet elején egy személygépkocsiban szállították a friss házasokat a járás másik felében lévő településre. Keresztülhaladtak Ászáron, Kisbéren és Bakonyszombathelyen is, utóbbinál a helyi polgárőrség biztosította a helyszínt, és a Réde-Bakonybánk elágazásnál irányították a forgalmat a frekventált időpontban. Megérkezve Csatkára a mulatók az akkor érvényes kormányrendeleteknek megfelelően szintén szűk családi körben ünnepelték meg a fiatalokat – fejük felett egy rendezvénysátorral, melyet a szép, napos ünnepnapra állítottak fel. Miklós elárulta: hiába tudtak volna hajnalig táncolni, a mulatozás a szabályok szerint éjfélkor véget ért, ám így is mindenki számára emlékezetes marad az esküvő napja.

Tűzoltóhagyományok családon belül

Az édesapa elmondta: a nagy mosolyt a boldogság mellett a pillanatnyi ijedtség adta.

– Felfokozott volt a hangulat, nagy volt az öröm. Amikor a képeket készítettük az ifjakról, a vőlegényre egy kissé rá is ijesztettünk. A parancsnokunk egyszer csak bekapcsolta a szirénát, amihez a lányom már nyilván hozzászokott, az újdonsült férj azonban alaposan megijedt. Emlékezetes pillanat volt – nosztalgiázott.

– 1995 óta vagyok beosztott önkéntes tűzoltó itt Tárkányban. Nemcsak én, az egész családom részt vesz a helyi állomás életében: a feleségem és a két lányom is aktív önkéntesek. A lányok megyei, járási, de még országos versenyeken is részt vesznek a tűzoltócsapatokkal együtt, a feleségemmel rendkívül büszkék vagyunk rájuk, hogy ilyen talpraesettek és gyermekkoruk óta helytállnak. Néha már az én korosztályomat is túlszárnyalják. A kisebbik lányom, Boglárka – aki a nagy napon a tűzoltógúnya helyett koszorúslányruhába bújt – például már nyolcévesen aktív résztvevője volt a tűzoltóság életének – büszkélkedett az apuka.

Nem csak bajban tartanak össze

– Számos riasztás érkezik a Tárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez egy hónapban. Gyárakban, mezőgazdasági egységekben dolgoznak tagjaink, így a teljes munkaidős állásunk mellett mindünk szabadidejében önkénteskedik. Mindezek ellenére minden alkalommal összegyűlik egy megfelelő mennyiségű személyzet, legyen szó káresetről, vagy tűzesetről. Egyéb településeken, így Bábolnán, Nagyigmándon is besegítünk, illetve ha Kisbér környékéről érkezik riasztás, ott is igyekszünk gyarapítani a szakmai létszámot. Összetartó csapat vagyunk – árulta el Tolnai Miklós.

– Fontos számomra, hogy a családom hagyományként kezelje a tűzoltó létet, nagy öröm, hogy a családi eseményekbe is bekúszhat az önkéntes tűzoltóság, és egy nagy családként együtt örülhetünk a másik boldogságának. Hálával tartozom mindazoknak, akik a lányom esküvőjéhez valamilyen formában hozzájárultak. Innen is látszik: mi tűzoltók nem csak a bajban, az örömben is összetartunk – tette hozzá az örömapa.

Az ifjú pár (Fotó: Beküldött)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában