elismerés

2021.05.11. 20:02

Pro Urbe-díjat kapott az esztergomi Suzuki volt igazgatója

A Városért elismést adományozta Esztergom nevében Abe Yoshinobunak Hernádi Ádám polgármester. A Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója 2016 óta vezette az esztergomi autógyárat, helyét május elsejétől Atsumi Masato tölti be.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Hernádi Ádám

A Pro Urbe-díjat május 10-én az esztergomi városháza nagytermében adták át Abe Yoshinobunak ahol Hernádi Ádám polgármester mellett Völner Pál országgyűlési képviselő és Erős Gáboral polgármester is jelen volt.

A díj átadásáról a város első embere facebookos posztjában többek között arról írt, hogy „Abe Yoshinobu vezetése alatt Esztergomban a japán és magyar szakemberek együttműködése nyomán születtek azok az eredmények, melyek a világ élvonalában tartják a Suzukit.”

A leköszönő vezető áprilisban a staféta átadásakor így összegzett:

– Sok kihívásban és még több sikerben volt részünk az elmúlt öt évben itt Esztergomban, a Suzuki Japán és India után harmadik legnagyobb üzemegységében. Köszönöm munkatársaimnak, partnereinknek és beszállítóinknak a mindig konstruktív és előremutató közös munkát, és sok sikert kívánok a továbbiakban is – tette hozzá Abe Yoshinobu.

Az elmúlt öt évben Esztergomban dolgozó japán vezérigazgató olyan modellek gyártása, forgalmazása felett bábáskodott, mint többek között a kisterepjáró Jimny, a kifejezetten elegáns SX4 S-Cross és Vitara. A Magyar Suzuki Zrt. az elmúlt öt évben megőrizte piacvezető pozícióját a hazai újautó kínálatban. A vállalat Abe Yoshinobu vezetése alatt a gyártás tekintetében változó volumennel produkált, 2016-ban 211 ezer 266, 2017-ben 170 ezer, 2108-ban 175 ezer autó gördült le a szalagról.

Egy szépívű karrier

Abe Yosinobu 1978 óta dolgozik a Suzukinál. A vállalatot képviselve nemzetközi közgazdász diplomáját számos országban hasznosította, így Közép- és Dél-Amerikában, Indiában, Pakisztánban, Új-Zélandon, Ausztráliában, Észak-Amerikában, Kanadában, Nagy-Britanniában, majd Magyarországon. Az esztergomi vezérigazgatói pozíciója után, 2021 májusától Yosinobu a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divíziójánál folytatja munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában