beruházás

2021.05.16. 14:26

Ősszel megkezdődhet az elkerülő út építése Tatabányán

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás lett az egykori szénszállító út korszerűsítése. Ősszel kezdődhet az elkerülő út építése.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Gyorsított ütemben folytatódhat Tatabányán az egykori szénszállító út korszerűsítésének előkészítése és a tervezési munkálatok elvégzése, és ugyanez vonatkozik a vértesszőlősi előember-telep építésére és a hozzá kapcsolódó kerékpárutakra is – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">jelentette be közösségi oldalán Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő.

A politikus kezdeményezésére a kormány a napokban nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította ezeket a projekteket. Így könnyebben és gyorsabban haladhatnak az előkészítő munkálatokkal, felgyorsulhatnak a beruházások, és nagy eséllyel az év második felében már el is indulhat az egykori szénszállító út korszerűsítése.

Korábban a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Bencsik János, ahol elmondta, a tatabányaiak régi vágya volt, hogy az egykori szénszállító út korszerűsítésével épüljön ki egy elkerülő út a városban. Milliárdos fejlesztésről van szó, és eddig erre a helyi önkormányzatnak nem volt elegendő forrása. Két évvel ezelőtt kezdeményezték a Magyar Közútnál, hogy kerüljön állami kezelésbe a régi szénszállító szakasza, amely ma már Tatabánya–Vértessomló országútként szerepel. Így megteremtődött annak a lehetősége, hogy állami támogatással valósulhasson meg a korszerűsítése.

A projektet még hangsúlyosabbá teszi a multifunkcionális rendezvénycsarnok építése is, amelynek megközelíthetőségét is szolgálja majd az új útszakasz. Nemzetgazdasági szempontból a kiemelt beruházások közé sorolták a politikus kezdeményezésére a Vértesszőlős–Baj és Vértesszőlős–Vértestolna között létesítendő kerékpárutak építését is.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében a beruházások előkészítéséhez és megvalósításához kapcsolódó közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítása a tervezés és a megvalósítás során rövidebb ügyintézési határidőket, centralizált ügyintézést és kiemelt státuszt biztosítanak. A felsorolt előnyök jelentősen elősegítik a közúti közlekedési rendszer gyors és hatékony fejlesztését, továbbá biztosítják az új kerékpárutak kialakítására vonatkozó elvárások kielégítését – hangsúlyozta posztjában Bencsik János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában