Emberölés

2024.05.16. 14:09

Ítélet született a férfi ellen, aki halálra verte szomszédját

Emberölés bűntettében és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek őt a bíróság.

Kemma.hu

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a halált okozó testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott azzal a letartóztatott férfival szemben, aki 2023. február 3-án több ököl ütéssel a szomszédja halálát okozta.

Az ügyészség vádirata alapján a törvényszék a férfit emberölés bűntettében és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek, és őt tíz év tíz hónap börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész téves minősítés miatt, halált okozó testi sértés bűntette miatti elítélés végett jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője ugyancsak fellebbezést jelentettek be.

A vádirat szerint az ittas férfi 2023. február 3-án 12 óra 45 percet megelőző időben, Esztergomban szóváltásba keveredett a szomszédjával, akit a vita közben ököllel és könyökével több alkalommal a fején, a mellkasán, karján és lábain megütött. A sértett a bántalmazás eredményeként a helyszínen életét vesztette, halála a fején elszenvedett sérülések miatt következett be.

A férfi más bűncselekményt is elkövetett, mert 2022. november 6-án az utcán állva egy 20 cm pengehosszúsági bajonettel hadonászva, megöléssel fenyegette meg a lakásában tartózkodó volt élettársát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában