ÁLLATVÁSÁR

2021.05.02. 18:40

Kisbéren mosta el az eső az év első komáromi állatbörzéjét

Elmosta az eső az év első komáromi börzéjét, aminek idén a kisbéri piac adott otthont. A nyitás után nem sokkal hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdult le, így mintegy ötven árusnak kellett pillanatok alatt összepakolnia a portékáikat, állataikat, nehogy bőrig ázzanak.

Szász Dalma Kitti

Forrás: komaromiborze.hu

A komáromi állatvásárnak eredetileg a Monostori Erőd ad otthont, azonban az a múzeum területének számít. Az esemény szervezői rendhagyó módon úgy döntöttek, hogy az év első börzéjét a megszokott helyszíntől mintegy harminc kilométerrel távolabb, a kisbéri piactéren rendezik meg, a járványügyi korlátozásokat figyelembe véve.

A reggeli órákban azonban hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdult le. Az árusok eredetileg kora reggeltől várták volna mindazokat, akik – egyebek mellett – díszbaromfit, óriás- és törpenyulat, galambot, díszmadarakat, rágcsálókat, hüllőket szerettek volna vásárolni, vagy takarmányt a már meglévő állataiknak, de az időjárás sajnálatos módon közbeszólt.

Korózs Gábortól, a rendezvény szervezőjétől nem sokkal kapunyitás után megtudtuk, hogy bár fél hattól várták a vásárlókat, pont akkor érkezett egy kisebb tömeg, amikor rázendített az eső, így az emberek vissza is fordultak. Mint mondja, nagyjából ötven tenyésztő volt kint a piactéren. Miután a víz már hömpölygött a füves területen is, félő volt, hogy az autók elakadnak majd a sárban, ezért az árusok jobbnak látták, ha összepakolnak és hazamennek.

– Borzasztóan sajnáljuk, hogy közbeszólt az időjárás. Rengeteg energiánk és munkánk volt a mai napban. Sajnálatos módon, így az állatok sem találhattak új gazdára – fűzte hozzá Korózs Gábor.

Termelői piac, állatok és takarmány

A börzén értékesíteni és vásárolni is lehet díszbaromfit, óriás- és törpenyulat, galambot, díszmadarakat, rágcsálókat, hüllőket, díszhalat, kerti- tavi halat és növényeket, továbbá a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőket, felszereléseket, takarmányokat. Emellett a börze termelői piacként is funkciónál. A kis- és őstermelői kézműves termékeknek meglehetősen széles a palettája: kézműves sajtok, méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, aszalt gyümölcsök, mézeskalács, egyéb kézműves élelmiszerek és füstölt hagyományos húsáru – írja a komaromiborze.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában