fontos

2021.05.26. 10:00

Engedményekkel indul a fizetős parkolás Esztergomban, még nem büntetnek

Az esztergomi önkormányzat a helyi rendelet módosításával több engedményt is biztosít az esztergomiak számára a parkolás újbóli fizetőssé válása végett.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az érvényes parkolóbérletek ügyét is rendezi az esztergomi önkormányzat az ingyenesség megszűnte után. A díjköteles parkolás vonatkozásairól a városvezetés külön közleményt adott ki.

Mint írják, mivel a 2020. április 6-a után is érvényes parkoló bérletet vásárlók hátrányba kerültek azzal, hogy ők bérlet formájában fizettek a parkolásért, miközben az országosan ingyenessé vált, ezért az esztergomi önkormányzat a bérlettel rendelkezőket kompenzálni kívánja. Emiatt a vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása értelmében a 2020. éves, illetve a 2020. április 6. után lejáró féléves bérletek érvényességi ideje 2022. január 31-re módosul. A hosszabbítást nem kell kérvényezni, minden érintett számára automatikusan megtörténik.

Akik nem tartoznak a fenti körbe, azok az idei új bérleteket, áremelkedés nélkül, változatlan áron vásárolhatják meg. További engedmény, hogy Esztergomban június 6-ig a parkolóőrök csak figyelmeztetnek a díjfizetési kötelezettségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában