hiba

2021.05.22. 06:30

Beszakadt a 11-es főút Esztergomban – a Közút szerint közel a megoldás

A belvárosi szakaszon omlott be az aszfalt, emiatt egy sávot lezártak az autóforgalom elől.

Kemma.hu

A belváros egyik csomópontján, a zebránál keletkezett a lyuk

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

Beszakadt az úttest a 11-es főúton, Esztergom belterületén, a Kossut Lajos utca és a Lőrinc utca csomópontjában a hét közepén. A lyuk épp az útpálya közepén keletkezett, emiatt a területet elkerítették. Emellett a lámpákat is kikapcsolták a csomópontban.

A belváros egyik csomópontján, a zebránál keletkezett a lyuk (Fotó: Feleki Marietta / Kemma.hu)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint a burkolatprobléma valószínűsíthetően vízműves alépítmény meghibásodása miatt keletkezett.

A balra kanyarodó sávot lezárták a lyuk miatt (Fotó: Feleki Marietta / Kemma.hu)

– A forgalom biztonságos fenntartása érdekében az úthiba környezetét munkatársaink elkorlátozták, és a javításig az úgynevezett elkorlátozó elemek épségét folyamatosan ellenőrzik. A sávelhúzás miatt, a torlódás elkerülése érdekében a főútról való balra kanyarodás lehetőségét ideiglenesen megszüntettük – emelte ki Pécsi Norbert Sándor.

Hozzátette, hogy információik szerint az Északdunántúli Vízmű Zrt. mint illetékes vízműszolgáltató a burkolat helyreállítását a szerződött alvállalkozójától megrendelte. Várthatóan május 22-én szombaton pedig el is végzik a javítást, így a hosszú hétvégére – ideiglenes jelleggel – a burkolathibát ki lehet javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában