összefogás

2021.04.04. 07:00

Jótékonysági licitet indítottak az aranyszívű tataiak a szívbeteg Bogiért

Az Önkéntesség Tatáért Egyesület közösségi oldalán a négyéves kislány megsegítéséért elindította a jótékonysági licitet. A beérkező összeget Bogi kezeléseire fordítják.

Kemma.hu

A kislány nagyon hősiesen viseli a megpróbáltatásokat

Forrás: beküldött

A napokban számoltunk be a négyéves tatai bogi szívszorító történetéről, aki életmentő szívátültetésre vár. A kislány már túl van 4 műtéten és 5 katéteres beavatkozáson. Szülei elmondása szerint csupán a terhesség 34. hetében, egy 4D-s ultrahang során vette észre az orvos, hogy baj van. Kiderült, hogy Bogi szívének a jobb fele hiányzik.

A tatai kislány felkerült a transzpalntációs listára és a megfelelő donorra vár. Addig műszívre kötik Bogit, amelyet a tervek szerint a következő hét elején fog megkapni. Édesapja elmondása szerint még csak a műtét esélyét sem tudják megmondani, de nincs más lehetőségük.

Közben Tata egy emberként mozdult meg és próbál segíteni a családon. Az Önkéntesség Tatáért Egyesület egy kupakgyűjtő szívet állított fel az Építők parkban, illetve helyi fotós, festő, és kerámiaművész is jótékonysági árveréssel próbálja támogatni a családot, derült ki a csoport közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">megosztott bejegyzésből.

Mint írják, a művészek által felajánlott egy-egy alkotásra lehet licitálni, melyek teljes bevételét Bogi családjának ajánlják fel. A kezelések nagyon sok pénzt felemésztenek, ráadásul a főállásban egy tatai cégnél dolgozó édesapa jelenleg táppénzen van, hogy folyamatosan Bogi mellett tudjon lenni kórházi kezelései alatt. Az édesanya pedig jelenleg gyesen van Bogi kicsi húgával, Borival.

A művészek alkotásaira a licitálás április 3-án este 7 órakor elkezdődött, amely egészen április 23-án este 7 óráig tart. Fontos, hogy licitet tenni a csoport Facebook-oldalán a az alkotások fotóinál lehet kommentben. Hozzáteszik, ha valaki egyéb módon szeretné támogatni Bogi kezeléseit, akkor azt ezen a számlaszámon is megteheti: Toszeczki János (Bogi édesapja) 18203167-01317517-10010029

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában