gasztroélmény

2021.04.26. 17:30

Generációk értékeit viszi tovább a tatai cégcsoport fiatal ügyvezetője

Az állatok által fogyasztott növény termesztésétől, a vásárlók asztalaira kerülő kész hústermékig végigkíséri a zámolyi székhellyel rendelkező Mesterhús 2001 Kft. a gondozásaikban nevelkedő jószágok életét. A számos alappillérből álló vállalkozás élén álló Körmendi Márton elárulta: a fél éve nyílt húsboltban és pecsenyézőben az alapító ősök több évtizede képviselt értékei tükröződnek.

Raffael Veronika

Férfiak a fókuszban kiadványba_Zámolyi Mesterhús Kft._Képünkön: Körmendi Márton_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

2020 nyarán nyílt Tatán, az új városi piacon található üzletük. Milyen úton jutnak el a termékek ide?

Egy nagy múlttal rendelkező, a mai napig családi vállalkozásként működő vállalat vagyunk, amely közel háromszáz partnerével fontos szerepet tölt be az észak-dunántúli húsüzemek körében. Foglalkozáskörünk szerteágazó, de szorosan összefonódó: növénytermesztéssel, állattartással és húsfeldolgozással is foglalkozunk. A takarmánytermeléstől kezdve végigkísérjük az állatok életét, melyet Tatán és környékén valósítunk meg, itt tartjuk a gondozásunkban lévő állatokat is. Később a csákvári vágóhídra kerülnek, majd ez után a Fejér megyében, Zámolyon található húsfeldolgozónkba. Innen minőségi, biztosított előéletű termékek kerülnek partnereinkhez, illetve boltunkba is. Fél éve kínálunk a megyében friss húskészítményeket és termékeket, emellett kialakítottunk egy pecsenyéző részt is egy szabadtéri terasszal együtt. Itt magyaros események révén szeretnénk kellemes időtöltést okozni a betérő vendégeknek – zenés rendezvényekkel és tematikus ajánlatokkal egyaránt.

Az egység nyitását a felmenők hosszú, csaknem harminc éves munkája előzte meg. Hogyan került a vállalat irányítása az Ön kezébe?

– Édesapám gyerekkorától kezdve foglalkozik takarmánytermesztéssel, szintén az őseitől átvéve a vállalkozást. A növényterjesztés területén így az ötödik generációt képviselem. Sosem volt kérdés, hogy a nyomdokaiba lépek, már fiatalon, 16 évesen is nyaranta jobb keze voltam az édesapámnak. 2017-től foglalkozunk mangalicatenyésztéssel és hizlalással, majd 2019 nyarán csatoltuk magunkhoz Zámolyi húsüzemünket. 2021-re odáig értünk, hogy saját vágásaink vannak. Édesapám kezd a háttérbe vonulni, egyre több munkafolyamatért én vagyok a felelős, viszont a kitaposott utat követve szeretném a családom által életre hívott értékeket tovább vinni.

Sajátos hústermék áll a vállalat fókuszában. Mik a hitvallásaik?

Őshonos magyar fajta a mangalica, kevés helyen foglalkoznak vele, hiszen ez egy időigényes ágazat, ezáltal egy megfelelő értékesítési formát igényel. Cserébe egy olyan gasztroélményt nyújt, mind a húsok, mind a füstölt termékek esetén, ami össze sem hasonlítható a sima sertéskészítmények által nyújtott érzéshez. A cégcsoportunkhoz saját, tisztavérű, törzskönyvezett mangalica állomány tartozik, pontosan tudjuk, hogy az állataink mit esznek, hogyan és milyen körülmények között nőnek fel, hogyan vágják le őket. A ritka mangalica esetében a kevesebb, de annál jobb eszméje számunkra a legfontosabb. Számomra és a munkatársaim számára is elsődleges szempont a megbízhatóság és a minőség. Sikerünket visszatérő vásárlóinkban látjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában