alkalmazás

2021.03.29. 17:22

Így néz ki a szuezi teherhajó az Öreg-tavon, a Dunán és még máshol

Egy weboldal segítségével méretarányosan lerakhatjuk a Szuezi-csatornában rekedt hajót a világ bármelyik pontjára. Így mi is kipróbáltuk, hogy fér el a megyei vízeken.

Kemma.hu

A Csónakázó-tavon

Forrás: https://evergiven-everywhere.glitch.me/

Egyenesbe állt a Szuezi-csatornában hétfőn reggel a vízi úton keresztbe álló és azt egy hétig elzáró teherhajó – közölték a Reuters hírügynökséggel meg nem nevezett tisztségviselők. Egyes találékony fejlesztőknek köszönhetően egy weboldal segítségével méretarányosan lerakhatjuk a világ bármelyik pontjára.

Mi is kipróbáltuk, hogy férne el a hajó Komárom-Esztergom megye ismertebb vízein. A hajó Tatán, az Öreg-tavon bőven elférne, míg Tatabányán, a Csónakázó-tóról bőven kilógna. Olyannyira, hogy konkrétan a vasúton állna a hajó, és elfoglalná a Millenium Park egy részét is. Komáromban, a Rüdiger-tó nagy részét is csak a hajó foglalná el.

A Dunán is „keresztbe fordítottuk” a hajót. Komáromnál és Esztergomnál a folyó majd' teljes szélességét befoglalná. A Neszmélyi Hajóskanzennál pedig nem járna sikerrel: be sem tudna fordulni a holtágba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában