Az idei legrosszabb Komárom-Esztergom megyei Covid-adatokat közölték pénteken

Ebben az évben még nem jelentettek annyi új fertőzöttet Komárom-Esztergom megyében, mint február 19-én.

Kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 3093 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 397 ezer 116 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Komárom-Esztergom megyében tovább növekedett a betegek száma: péntekre 160 új fertőzöttet regisztráltak, számuk így összesen 12 ezer 975 fő.

https://public.flourish.studio/visualisation/4659532/

Az országban elhunyt 110 többségében idős, krónikus beteg, ezzel az áldozatok száma 14 ezer 145 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 302 689 fő, az aktív fertőzöttek száma 80 282 fő. Jelenleg 4024 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 352-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 391 ezer 821 főt oltottak be, közülük 152 ezer 432 ember már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek beoltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is.

Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon. Elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is – olvasható a kormányzati portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában