Elkezdték a 18-59 év közötti krónikus betegek oltását Komárom-Esztergomban

A 18 és 59 év közötti krónikus betegek körében folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása.

S. G.

Dr. Tálas Erzsébet is átvehette az oltóanyagot dr. Kancz Csabától

Forrás: beküldött

Kétféle vakcinával folytatódik a háziorvosi rendelőkben a koronavírus elleni védőoltások beadása – mondta dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, miután átadta csütörtökön Tatabányán, a Gál lakótelepi felnőtt háziorvosi rendelőben dr. Tálas Erzsébetnek az oltóanyagot.

Kiemelte: 95 felnőtt háziorvos életkori és prioritási lista alapján Pfizer-vakcinával oltja praxisában azokat, akik kérték a koronavírus elleni vakcinát. Elismerően szólt a háziorvosokról, akik minden beteg esetében megvizsgálják az olthatóság kizáró okait egy előzetes konzultáció során.

Dr. Tálas Erzsébet is átvehette az oltóanyagot dr. Kancz Csabától
Fotó: beküldött

AstraZeneca oltóanyagból ötven háziorvosi praxisba szállítottak, hogy tíz-tíz újabb páciens oltását elvégezhessék.

– Új korosztály is belépett, és megkezdték a 18 és 59 év közötti krónikus betegségben szenvedők behívását is. Hatalmas eredmény, hogy ebben a korosztályban is el tudták kezdeni a védettséget jelentő vakcina beadását.

Kiemelte: az idősotthonokban már a második körös oltásokat adják be. Jövő héten negyven szociális intézménybe térnek vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában