Durvul a járvány: egy hét alatt majd' 1000-rel nőtt a fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

Február 25-én 13 929-re emelkedett az összefertőzöttek száma Komárom-Esztergom megyében a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint.

Kemma.hu

ismét száz felett az új esetek száma Komárom-Esztergom megyében

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai szerint országosan február 25-én 4385 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 414 ezer 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 120 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 ezer 672 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 315 ezer 781 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 ezer 61 fő. 4836 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 411-en vannak lélegeztetőgépen.

Komárom-Esztergom megyében az elmúlt egy héten belül drasztikusan emelkedett regisztrált fertőzöttek száma. A legdurvább, idei rekord szombaton produkálta a járvány, illetve az előtte és utána napokon is száz felett volt a regisztrált esetek száma. Csütörtökre újabb 154 covidost találtak megyénkben.

A kiugró számok eredményeként rövid idő, mindössze hét nap alatt közel ezerrel emelkedett a regisztrált esetek száma. Február 19-én pénteken 12975 fertőzöttet tartottak nyilván, 25-én csütörtökre pedig 13929-ra emelkedett a számuk.

ismét száz felett az új esetek száma Komárom-Esztergom megyében
Fotó: koronavirus.gov.hu

A koronaviru.gov.hu felhívja a figyelmet, hogy. átlépte a félmilliót az oltottak száma, eddig 508 ezer 73-an kaptak oltást, közülük 211 ezer 73-an már a második oltását is megkapták. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, ezért kérik, hogy aki még nem tette, az regisztráljon az oltásra.

A háziorvosok megkezdték az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.

A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adnak részletes tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában