A megyei közgyűlés elnöke szerint az oltás a családok újraegyesítésének záloga

Popovics György saját családja körében is tapasztalta a koronavírus súlyosságát. Ő maga is jelentkezett az oltásra, és bízik abban, hogy még sokan tesznek így.

M. K.

Popovics György

Forrás: Beküldött

A koronavírus-járvány megszűnésének záloga lehet az oltás. A 24 Óra és a kemma.hu fontos vállalásának tekinti, hogy felhívja a figyelmet ennek a fontosságára. Rendszeresen megszólítunk ismert közéleti szereplőket, a kultúra és a sport területén kiemelkedő eredményeket elért embereket, hogy osszák meg gondolataikat olvasóinkkal e témában.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke reméli, hogy minél többen kaphatnak a közeljövőben védőoltást. Ez fontos ahhoz, hogy véget érjen a családok szétszakítottsága, megszabaduljunk a mindennapokat mérgező félelemtől, s ne történjen több tragédia.

– Sajnos a családunkat sem kerülte el a vírusfertőzés. Rokonaim közül a fiatalabbak súlyos tünetek nélkül vészelték át, de vannak olyanok is, akik hónapokkal a fertőzés után még mindig a szövődményektől szenvednek – idézte fel személyes tapasztalatait. – Nemrég egy ismerősömet napokig keményen leverte a kór, komoly testi fájdalmakról panaszkodott. Esetéből az a nagy tanulság, hogy ő a koronavírust olyasvalakitől kapta el, aki máig semmilyen tünetet nem produkált, és csak az önkéntes kontaktkutatás nyomán elvégzett teszt mutatta ki benne a kórokozót.

– A fertőzés alattomossága mutatja felelősségünket, ezért is jó példát mutatok a kezdetektől. A munkám során, közösségi terekben mindig maszkot viselek, és tartom a szükséges távolságot, másokat is erre buzdítva. Természetesen jelentkeztem az oltásra. Elég egy apró figyelmetlenség, és a vírus utat talál a szervezetbe, kíméletlenül szedve áldozatait. Ezért is fontos az oltás felvétele. Nemsokára kereken egy éve lesz annak, hogy életünk kizökkent a megszokott kerékvágásából. Egyre többeken látom, hogy hiányoznak nekik a közösségi események, a jó találkozások, a színház, a koncertek, a könyvtárak, mozik látogatása, az utazások. Jogos igény, hogy mindezeket visszakapjuk, kinyissanak a vendéglátóhelyek, szállodák, fürdők, eldobhassuk a maszkokat.

– Az oltás a fertőzéstől való félelem miatt szétszakított családok újraegyesítésének záloga is. Éljünk vele! – hangsúlyozta Popovics György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában