Laura

2021.01.03. 07:18

Három kilogramm választja el a műtéttől a Crohn-beteg ácsi édesanyát

45 kilogrammra kell híznia a Crohn-beteg ácsi anyukának, Taubitz Laurának, hogy újabb műtétet végezzenek rajta. 25 műtéten van már túl.

K. D.

Taubnitz Laura februárban adott életet kislányának, most azonban az életéért küzd ő is és szerettei is. A chron-betegség miatt került szörnyű állapotba.

Forrás: Facebook

Négy hete lábadozik a németországi Heidelbergben a Crohn-beteg ácsi édesanya, Taubitz Laura, ahol négy kilogrammot sikerült híznia. Amint eléri a 45 kilogrammot újra megműtik, hiszen a hasán lévő két nyílt sebet össze kell húzni. Az operációtól három kilogramm választja el, de csak a parenterális táplálástól hízik. Ebben az intézményben azonban sikerült jól beállítani a tápszert, így a májértékei is rendben vannak, amely korábban szintén problémás volt.

Bár minden a legjobb úton halad, 25 műtét után a fiatal nő tele van félelemmel a következő beavatkozás sikerességét illetően. Igyekszik mégis, amennyire lehet, pozitívan állni a dolgokhoz, hiszen otthon várja férje és kislánya. Ha tovább hízik, január végén már műthető lesz, majd két-három hónapig még egy németországi intézményben ápolják, amíg teljesen meg nem erősödik. Ha minden jól megy, a húsvétot már otthon töltheti.

Mivel a családot nagyon megviseli anyagilag a külföldi kezelés, újra online gyűjtést szerveztek számukra. A célösszeget már elérték, de néhány licittel még lehet támogatni őket a közösségi oldalukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában