Hetek óta nem volt ilyen alacsony az új fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

A keddi járványügyi adatok igen biztatóak a Komárom-Esztergom megyei fertőzöttek számát tekintve.

Kemma.hu

Forrás: infografika

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavirus.gov.hu kedden közzétett adatai alapján újabb 459 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust Magyarországon. Ezzel a hazai fertőzöttek száma 360 ezer 877 főre nőtt.

Komárom-Esztergom megyében még az elmúlt napok kedvező adatainál is alacsonyabb az új fertőzöttek száma: mindössze 16 embernél mutatták ki a vírust. Ezzel a helyi fertőzöttek száma 11 ezer 251 főre nőtt.

https://public.flourish.studio/visualisation/4659532/

Országos szinten elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, ezzel az áldozatok száma 12 ezer 113 főre emelkedett. Eddig 244 ezer 681 ember gyógyult meg a vírusból, az aktív fertőzöttek száma pedig 104 ezer 83 főre csökkent. Jelenleg 3815 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 18 ezer 75 fő van, a mintavételek száma pedig 3 millió 67 ezer 663.

A kormányzati portálon kiemelték: eddig 149 ezer 676 fő kapott oltást, közülük 12 ezer 639 fő már a másodikat is megkapta. Az e heti vakcinaszállítmányokkal az egészségügyi dolgozók és idősotthonok oltása folytatódik.

A harmadik körben a védőoltásra jelentkezett 89 év felettiek következnek. A védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes regisztrálni közölték, hozzátéve: a védőoltásra már több mint 1,7 millióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az oltási munkacsoport felkészült a tömeges oltásokra is, ha érkezik elég vakcina.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában