gyakorlat

2020.12.04. 14:44

Németh Szilárd lőtte be a Tatára érkező utolsó Leopardok egyikét (videó, fotók)

December elején megérkezett Tatára az utolsó kettő Leopard 2A4-es harckocsi, melyek belövésén és gyakorlatán Németh Szilárd is részt vett.

Kemma.hu

Forrás: Honvédelem.hu

Fotó: Rácz Tünde

Éles belövésen vett részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljához utolsóként beérkezett két Leopard 2A4HU típusú harckocsi december 3-án, csütörtökön a szomódi lőtéren – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be közösségi oldalán a tatai lövészdandár.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hUw6vYBD6ZE&fbclid=IwAR3dBrwaYtoY8NgR3A7GU9SZxZZKt_s_at1PJlADrB7NG9kqY9z3q02yLJU

A kiképzési foglalkozást Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is megtekintette. A miniszterhelyettest Horváth Sándor alezredes, a 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka fogadta. Németh Szilárd először az alakulatnál rendszeresített harceszközök statikus bemutatóját tekintette meg, majd külsőpontos indítással maga végezte el az egyik Leopard belövését. Németh Szilárd a jeles alkalomról közösségi oldalán is posztolt, ahol videót is megosztott szomódi látogatásáról.

A Magyar Honvédség 12 darab Leopard 2A4-es harckocsit rendelt, az utolsó kettő december elsején érkezett meg Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában