fejhlesztés

2020.12.11. 17:08

Kiderült, hogyan tartaná meg Tatának a Cifra-malmot Bencsik János

Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő szerint ha a kormány venné meg a Cifra-malmot, akkor közösségi térként megmenthető lenne.

Kemma.hu

Egyetért-e ön azzal a kezdeményezéssel, hogy a kormány éljen a Cifra-malom elővásárlási jogával? – tette fel a kérdést Facebook-oldalán Bencsik János. A kérdésre pedig emotikonokkal várja a választ: dühös fejet tegyen, akinek nem tetszik az ötlet, szívecskét, aki egyetért ezzel.

Mint arról beszámoltunk, a Cifra-malomra vételi ajánlatot tett az Öreg-tó partjára luxusszállodát tervező Avalon cégcsoport, 159 millió forintért szeretnék megvenni az épületet. A tatai önkormányzatnak elővásárlási joga van a malomra, azonban lemondott erről a jogáról, mivel a városnak nem fér bele a költségvetésébe a megvásárlás.

Azonban a kormányt is megilleti az elővásárlási jog. Bencsik János ötlete szerint a vásárlás után közösségi célt is szolgálhatna az épület: újjá lehetne építeni a malomkerekeket, így bemutathatóvá válhatna az egykori meghajtást biztosító gépészet.

Posztjában kifejti, hogy „az épületben egy 80-100, galériával együtt 150 fős közösségi tér adhatna helyet kamara-koncerteknek, kisebb színházi előadásoknak, irodalmi esteknek, képzőművészeti kiállításoknak, bábszínháznak. Bemutathatóvá válna az Öreg-tó és a környék vízi élővilága, továbbá a Ramsari-együttműködés és abban Tata város szerepe. A tópartra nyíló padlástérben az előző funkciók kiszolgálására (is), a helyi adottságokat figyelembe vevő – hal, kenyér, bor – bisztró jellegű étterem is helyet kaphatna.”

" data-show-text="true" data-width="">

">Egyetért-e Ön azzal a kezdeményezésemmel, hogy a

Kormány éljen a Cifra-malom elővásárlási jogával?

Néhány hónappal...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában