látványos

2020.12.27. 16:00

Az esztergomi főtéren engedték szabadon a gyógyult lábú macskabaglyot

A baglyot napokkal ezelőtt egy esztergomi házról a tűzoltók segítségével mentették meg az állatvédők. A gyógyult állatot karácsonykor engedték szabadon.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Márton Vlad András

Szabadon eresztették azt a macskabaglyot, amely10 nappal ezelőtt, december 17-én szorult be egy esztergomi társasház felső szintjén levő résbe. A madárhoz akkor a BirdMania – Madárpark és Vadmadár-mentőközpont munkatársa, Márton András és az esztergomi tűzoltók érkeztek akik egy daru segítségével szabadították ki az állatot szorult helyzetéből.

A bagoly aztán a dömösi madármentők vették a„szárnyaik alá”. Munkájuknak meg is lett a gyümölcse, a madár meggyógyult. A örömhírt Márton András Facebook-oldalán videós posztban osztotta meg: december 25-én pénteken Esztergom főterén, a Széchenyi téren útnak is ereszthették az immár gyógyult baglyot.

Mint András posztjában írta: ”a meghirdetett eseményre egész sok érdeklő eljött. Láthatták – no meg a videók segítségével mindenki más is – ahogy a bagoly szépen, méltóságteljesen elrepült, tett egy kört a Széchenyi téren, majd leült az egyik kandelláberre. Ott várt pár percet, betájolta magát, s az erősödő sötétedésben másodjára már igen céltudatosan repült el, fent a házak felett, a sziget irányába. Szép életet kívánunk neki.”

" data-width="500" data-show-text="true">

">#mi_ezt_csináljuk

#that_is_what_we_do

Múlt héten mentettünk a Katasztrófavédelem, a Tűzoltók segítségével Esztergomban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában