hengereltek

2020.11.16. 06:30

Díjjal jutalmazták a tatai diákok teljesítményét a pénzügyi verseny döntőjében

A tatai diákok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ajándékutalványát zsebelték be, mint a verseny során a legnagyobb fejlődést elérő csapat.

R.V.

Biztos bejutóként készült a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Verseny országos döntőjére a Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium négy diákja: Hermann Ákos, Horváth Alexandra Klaudia, Koczur Sára, valamint Székely Regina Róza. A pénzügyi diákverseny november negyedikei, utolsó, online szervezett megmérettetésén a 798 nevezett csapatból továbbjutó 19 megyét képviselő csapat mérte össze tudását.

Az új világ gengszterei névvel induló tatai végzős technikusi diákcsapatnak egy technika okozta probléma miatt nem sikerült befejeznie az internetes forduló kitöltését, mégsem „távoztak” a versenyből üres kézzel. A tudatos költségvetés, az adózás, illetve a takarékoskodás témáit is érintő megmérettetés eredményeként a fiatalokból álló csapat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 200 000 forint összegű ajándékutalványát zsebelte be a „Feltörekvő Junior Klasszis” díj elnyerésével együtt, melyet a legnagyobb fejlődést elérő csapatnak ajánlottak fel. Mindemellett megyei győztesként a Pénziránytű Alapítvány által felajánlott nyereményt is magukénak tudhatják, melynek köszönhetően minden csapattagnak egy-egy elektronikai eszközt ajándékoztak.

Dávid Mónika felkészítő tanár elárulta: a gyerekek a versenyre való felkészülés alkalmával rengeteg tudásra tehettek szert, amelyek a tananyagokban esetenként ilyen részletességgel nem szerepelnek.

– Örömmel látom, hogy a gyerekek egyre inkább eligazodnak a pénzügy világában. Hasznos tudásra tesznek szert, melyet a későbbiekben kamatoztatnak – mondta Dávid Mónika. Hozzátette: eredményesnek tartja a gyerekek online megközelítését is, hiszen a mindennapokban folyamatosan jelen vannak a virtuális térben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában