hamupipőkéztek

2020.10.29. 10:49

Termésekből készítettek babákat a gyerekek a NépmesePontban (fotók)

A kézműves foglalkozást követően a gyerekeket Fabók Mancsi bábszínháza várta mesére a tatabányai NépmesePontban.

R.V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Családi napot szervezett az iskolai őszi szünetre a Tatabányai NépmesePont. A Puskin Művelődési Házban sürgött-forgott a gyereksereg, régies, népi tevékenységekkel mulatták az időt. Termésekből készítettek bábot, emellett „hamupipőkéztek”, azaz babot, lencsét, borsót és kukoricát válogattak. Népszerű volt a csutkából való várépítés, valamint a gyékényezés is, melyből a kis kezek által kishajók és copfos babák is készültek

Szénási Veronika, a Tatabányai NépmesePont munkatársa elmondta: Szent Mihály napja után a kisfarsang ideje köszöntött be. A lakodalmak, bálok időszaka ez, a pincékben már forr a bor, Márton napkor pedig hagyományosan levágják a libákat. Az időszakot a Mindenszentek és a Halottak napja az emlékezéssel szakítja meg, de Szénási Veronika szerint egészen adventig ez alapvetően egy mulatozós periódus.

A kézműves foglalkozást követően a gyerekeket Fabók Mancsi bábszínháza várta mesére, Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád A halhatatlanság országa című, örök érvényű kérdéseket feszegető történetet adták elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában