állatok világnapja

2020.10.08. 06:25

Tatabányán kiderült, a járvány alatt is szívükön viselik az emberek a kutyák sorsát

Az állatok világnapja alkalmából a tatabányai Ebrendészeti Telep nyílt napot tartott, ahol kutyás bemutató és arcfestés is várta az ellátogatókat.

R.V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Raffael Veronika

Derűs nap virradt minap az állatok világnapja alkalmából nyílt napot tartó Ebrendészeti Telepre. Idén bemutatóval készült a Mentor Kutyakiképző Iskola, az arcfestést Negre Zsuzsanna okleveles arcfestő biztosította, az érkezőket emellett forró teával és lila hagymás zsíros kenyérrel fogadták.

A reggeli szabadtéri bemutatón a kutyaiskola számos tanítványa mutatta meg tehetségét. A zsongó füves területről a járványügyi előírásoknak megfelelően maszkban, hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után léphették át a telep küszöbét a látogatók, a tatai TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közreműködésével. A menhelyre belépve azonban boldog csend fogadott: a legtöbb beltéri és kültéri kennel üresen állt.

– Sok kutyát adtunk örökbe a járvány első hulláma alatt, örömmel mondhatom, hogy mindössze egy állatot hoztak vissza hozzánk – magyarázta Bányai Krisztina, a Segítő Kéz A Kutyákért Egyesület vezetője. Hozzátette: a reggel folyamán további kettő kis kedvenc talált gazdára. A nemzetközileg ünnepelt állatok világnapját minden év október 4-én tartják. Bányai Krisztina szerint a nap célja a felelős állattartásra való figyelem felkeltése.

– Már az is felelősségteljes gondolkodásra vall, ha a hozzánk érkező család átgondolja, hogy tudnak-e elegendő időt, figyelmet szánni a négylábú kedvencekre. Ha elvisznek tőlünk egy állatot, azzal nem csak egy, két kutyán tudunk rögtön segíteni: megmenekülhet az a kutyus is, aki az örökbefogadott helyére érkezik.

A gazda is tanul

Kis testű és nagy testű állatokkal demonstrált fegyelmezővel, akadálysorral, valamint a felnőttek és gyerekek által is kipróbált őrző-védővel várta az érdeklődőket a Mentor Kutyakiképző Iskola. Aba Viktória kutyakiképző a kutyaiskola kezdeti időszakáról elmondta: mindenki a kezdő csoportba kerül a kutya méretétől függetlenül, a középhaladó csoportba kerülésig pedig magát a gazdát tanítják kommunikálni az állattal, eztán következik az állat okítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában