új eszközök

2020.10.16. 20:50

Új védőfelszerelésekre pályáztak az önkéntes tűzoltók

A megyei katasztrófavédelem pályázatán nyert új védőfelszereléseket az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

W. Zs.

Tyukodi József, az egyesület elnöke vette át az eszközöket

Forrás: Katasztrófavédelem

A közelmúltban vette át Tyukodi József, az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a szervezetnek járó felszereléseket, melyeket a megyei katasztrófavédelem pályázatán nyert.

Az idei évben rendhagyó módon, a koronavírus-járvány okozta biztonsági és egészségvédelmi szempontokból, a szokásos ünnepi mozzanatok nélkül, Tatabányán ment végbe az eszközátvétel. Az oroszlányi önkéntesek összesen 249 ezer 730 forint értékben.

Tyukodi József, az egyesület elnöke vette át az eszközöket
Fotó: Katasztrófavédelem

Az elnök lapunknak elmondta, hogy a csapat eredményeinek nagy részét a jelenlegi katasztrófavédelmi szabályozásnak köszönheti, és fontosnak tartja azt a támogatást, amit évről évre kapnak. Azt mondja, az igazi nagy fejlődés kezdete hat évvel ezelőtti időpontra datálódik, amikor aláírásukkal megpecsételték és együttműködési megállapodást kötöttek a IV. kategóriában a Tatabányai Hivatásos Tűzoltósággal.

– Azóta minden évben sikerült pályázatokat beadni és megnyerni csaknem 1 millió 500 ezer forint értékben. Továbbra is pályázunk minden évben az oroszlányi önkormányzat által kiírt társadalmi és sportcélú pályázaton – tette hozzá Tyukodi József. Az elnök elmondta, hogy a pénzt az egyesület éves működtetésére, felszerelésekre és családi napokra fordítják. Az idén elnyert 180 ezer forintot például az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 109. éves ünnepségére és a Peugeot 505. vonulós autó karbantartására és a fejlesztésére használják fel.

Mászóöv és fecskendő

A szervezet kapott kombinált sugárcsőt, háti puttonyfecskendőt, kézi baltát, mászóövet és porral oltókat. A mai állapot szerint már annyi szak- és védőfelszerelést sikerült pályázati úton beszereznie az egyesületnek, amivel már több kárhelyszínen is meg tudták mutatni, hogy alkalmasak az egyszerűbb szakbeavatkozások végrehajtására is. Mindezek hozzájárulnak a mentések sikeréhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában