elismerés

2020.10.27. 07:59

Magyar Érdemrend Lovagkeresztet kapott Dr. Monostori Imre

A Pesti Vigadóban vehette át Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést Dr. Monostori Imre nyugalmazott könyvtárigazgató Dr. Latorcai Csaba államtitkártól.

Kemma.hu

dr. Monostori Imre Príma díjazott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Október 26-án a Pesti Vigadóban Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára adta át aa Magyar Érdemkereszt kitüntetéseket, ahol megyénkből Dr. Monostori Imre, József Attila-díjas író, irodalomtörténész, nyugalmazott könyvtárigazgató részesült kitűntetésben.

Az államtitkár az ünnepségen elmondta, hogy Magyarország Kormánya minden külső és belső nyomás ellenére elhatározottan és elkötelezetten, egy identitásában erős és kikezdhetetlen magyar nemzetért dolgozik, amely kultúrájában, szellemében, lelkében és fizikai mivoltában egyaránt egészséges. Hangsúlyozta, hogy, mint 1956 októberében, úgy ma is nemzetünk megmaradása a tét.

Dr. Latorcai Csaba megköszönte a kitüntetettek munkáját, kiemelve, hogy az elismerésben részesülők tehetséggel, szorgalommal és kitartó munkával teremtenek maradandó értéket, egyszersmind éppúgy formálják szűkebb és tágabb környezetük identitását, mint azok az elődeink, akik ezerszáz éves történelmünk során építő kövei voltak magyarságunknak.

Az ünnepség során Dr. Monostori Imre Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. A József Attila Megyei Könyvtár nyugalmazott igazgatója értékteremtő munkája révén vehette át a kitűntetést az államtitkártól Pesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában