tánc

2020.09.25. 14:06

Nagy lehetőséget kapott az oroszlányi Silhouette Balett

A Magyar Táncművészeti Egyetem az oroszlányi balettiskolában nyitja egyik tehetségcentrumát, ahová októberben lehet majd jelentkezni.

R.V.

Gáspár Emese és Csáky Mária mondta el a részleteket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Nagy mérföldkőhöz érkezett el az oroszlányi Silhouette Balett. Ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Táncművészeti Egyetem Előkészítő Balett Stúdiója új oktatási programot indított, melynek részeként két vidéki helyszínen, Oroszlányban és Szegeden nyílnak az egyetemi tanulmányokra előkészítő tehetségcentrumok. Az oroszlányi kurzusokat a Silhouette Balettnél tartják, ahol Csáky Mária többszörös nívódíjas balettpedagógus, valamint Szitt Melinda balettmester oktatásával várják azokat a 6 és 9 év közötti gyerekeket, akik a balettot felsőfokon szeretnék elsajátítani.

Az erről tartott sajtótájékoztatón, melyet A Vértes Agorája Kortárs Galériájában tartottak, Gáspár Emese, az egyetem mesteroktatója elmondta, a centrumok képzésein a gyerekeket a kilencéves tanulmányaikat megelőző, háromfordulós felvételire készítik fel. Csáky Mária hozzátette: a gyerekek bármely életkorban becsatlakozva emelt óraszámban vehetnek délutáni órákat.

Gáspár Emese és Csáky Mária mondta el a részleteket (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Az egyetem előkészítőprogramján kívül a Bakfark Bálint Művészeti Iskola balett tagozatának is tagjai lesznek, így heti több alkalmuk nyílik majd a gyakorlásra. A tehetségcentrum óráira október 10-én, az oroszlányi Asztalos János út 4. szám alatt lévő Balett-teremben lehet majd jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában