harckocsik

2020.09.08. 13:41

Fotókon a tatai laktanyába megérkezett két legújabb Leopard

Kedden hajnalban újabb két Leopard érkezett Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében.

Kemma.hu

Forrás: Honvedelem.hu

Szeptember 8-án kora hajnalban megérkezett Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz az újabb két Leopard harckocsi Németországból – írja közleményében a honvédelem.hu. Az újabb két harckocsi azzal a másik négy Leoparddal együtt fog szolgálni Tatán, amelyek július 22-én érkeztek meg a laktanyába.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében generációs ugrásnak, korszakváltó lépésnek számít, hogy új típusú harckocsit kapott a tatai dandár. Ezek a lánctalpasok a világ legkorszerűbb szárazföldi harceszközei közé tartoznak. A 62 tonnás, 1500 lóerős harckocsikból az év végéig már tizenkettő teljesíthet szolgálatot a tatai helyőrségben. Az első tankok ünnepélyes átadásán mi is jelen voltunk, ahol " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videót is készítettünk a T-72-es tankok között balettozó és autót szétzúzó új Leopardokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában