Alkotás

2020.09.28. 20:33

Ezt látni kell: zseniális Lúdas Matyi-jelenetet alkotott a naszályi asztalosmester

Aki Naszályon jár, annak mindenképpen érdemes megnéznie a Rákoczi úton található térjelenetet, hiszen sokak kedvenc meséjét elevenítette meg Zámbó Sándor helyi lakos.

Kemma.hu

Forrás: Fotó: Naszály Község/Facebook

Ahogyan arról Naszály a közösségi oldalán beszámolt, nem mindennapi térjelenettel indította az idei vetélkedőt Zámbó Sándor és családja. A Lúdas Matyi klasszikus jelenetét elevenítik meg a Rákóczi úton. Az eredetileg 1977-ben bemutatott magyar rajzfilmről készült alkotásról készült fotókat most megmutatjuk olvasóinknak.

Mint kiderült, az asztalosmester nem unatkozott az előző években sem, hiszen 2016-ban saját magát örökítette meg, 2017-ben egy kukoricakunyhót épített nézelődőkkel. 2018-ban egy ökör vontatta szekeret készített, az azt követő évben pedig a Tüskevárból ismert nádkunyhót, Matula bácsit, Tutajost és Csikaszt formázta meg. Idén egy jól ismert magyar rajzfilmről szerette volna mintázni a térjelenetet, így esett a választás a Lúdas Matyira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában