összefogás

2020.09.04. 17:30

A 21 életet követelő Bika nevű drog elleni harcról is egyeztettek Tatabányán

Megyei kábítószerügyi egyeztető fórum alakult a megyei közgyűlés és a megyei rendőr-főkapitányság közös kezdeményezésére.

Petrik J.

Forrás: Beküldött

A tanácskozásnak csütörtökön a megyeháza adott otthont. A huszonegy alapítóval felálló fórum célja a drogkereslet és -kínálat, illetve ártalmainak csökkentése. A szervezet a fenti területeken működő állami, önkormányzati és civil intézmények, szervezetek munkáját hivatott összehangolni területi és helyi szinten.

Az egyes tagok figyelemmel kísérhetik egymás munkáját, így létrejöhet egy olyan kapcsolati háló, amely segíti a hatékony megelőzést. A rövid távú konkrét cél, hogy jövő tavaszra elkészüljön egy megyei drogellenes stratégia. A fórum megalakítását felvállaló és annak ülését levezető közgyűlési elnök, Popovics György véleménye szerint mindez beleillik a megyei önkormányzat koordinációs feladatkörébe.

Fotó: Beküldött

Farkas Gábor dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány felhívta a figyelmet, hogy verekedés, fegyveres lövöldözés is volt már kábítószer miatt szűkebb hazánkban, és egyre több ilyen példa akad. Elmondta, hogy a Bika nevű új dizájner drognak országosan eddig már huszonegy halálos áldozata van. Azaz ezen a téren akad tennivaló bőven, ezért fontos, hogy ki-ki a saját területén járuljon hozzá a hatékony védekezéshez, megelőzéshez.

A megyei kormánymegbízott, dr. Kancz Csaba szintén a prevenció fontosságáról szólt, kiemelve, hogy az elmúlt időszakban több komplett terjesztőláncolatot is sikerült felszámolni. Országszerte már százöt kábítószerügyi egyeztető fórum működik, ezek feladatairól, működéséről és együttműködéséről Majzik Balázs, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Drogmegelőzési Programok Osztályának vezetője tartott érdekes előadást. A rendezvény végén Popovics György, dr. Kancz Csaba és Farkas Gábor kézjegyével látta el az együttműködési megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában