covid

2020.08.06. 11:13

Újabb fertőzöttet találtak Komárom-Esztergomban

12 nap után újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Komárom-Esztergom megyében, így az összes regisztrált eset száma 313-ra nőtt.

Kemma.hu

Budapest, 2020. június 11. Krasznai Erika ápolónõ (b) védõfelszerelésben az éjszakai mûszakban a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fõvárosi Szent János Kórházban 2020. június 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ahogy arról beszámoltunk, 33 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4597-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az egyik új eset Komárom-Esztergom megyei.

Mindemellett hazánkban elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534.

https://public.flourish.studio/visualisation/3286244/

A kormányzati tájékoztató oldal tájékoztatása szerint a beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7227 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

 

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy a kormányülés a koronavírushelyzet értékelésével kezdődött, és úgy látják, hogy drámai romlás következett be. A kormány ezért úgy döntött, hogy Spanyolországot az eddigi zöldről sárga kategóriába helyezi. Az augusztus 6-i állás szerint a zöld, sárga és piros besorolású országok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában