Tehetségkutató

2020.08.09. 11:42

Online térben versenyeztek vajdasági zenekarokkal Tatán

Két helyszínen rendezte meg az idén a járvány miatt a harmadik Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivált.

Sugár Gabi

Forrás: beküldött

Két helyszínen rendezte meg az idén a járvány miatt a harmadik Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivált a Peron Music Alapítvány és a Phrenia zenekar. A vajdasági bandák Zentán, a magyarországiak Tatán, a Peron Tehetségközpontban mutatkoztak be a kamerának. Az elkészült felvételeket a négytagú zsűri online hallgatta meg, és megbeszélés után született meg a döntés, amelyet online eredményhirdetés zárt.

A vajdasági fordulóban ezúttal a Deskavaary zenekar zsebelte be a legtöbb díjat, és többek között azt a lehetőséget, hogy Kárpát-medence 25 legjobb feltörekvő zenekarával versenghetnek az Öröm a zene döntőjében a fődíjért. A szakmai zsűri a hangszeres tudás, a dalszöveg, az egyediség, az egyedi törekvések és az összkép alapján döntött.

A díjazott előadók a fődíjon túl fellépési lehetőségeket nyertek a Kanizsfeszten, videó- és hanganyagkészítést, greenboxvideózást, részvételi lehetőséget a 2. Zenemánia táborban és a 25. Peron Tehetségkutató Fesztiválon. A megmérettetésen első helyen végzett a Deska­vaary együttes (Vajdaság), második Ossó Balázs (Budapest), a harmadik pedig a HCKRY (Budapest). A legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Újfalusi Gábor-díjat Sihelnik Alex, a Deskavaary zenekar dobosa kapta a zsűritől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában