közgyűlés

2020.08.25. 07:00

Nagy Béla megsértődött: kilép a tatabányai ellenzéki koalícióból az interpellációi miatt

Nagy Béla a jövőben frakción kívüliként folytatja a tatabányai közgyűlésben, miután lesöpörték az interpellációit.

Kemma.hu

Nagy Béla a jövőben frakción kívüliként folytatja a tatabányai közgyűlésben, miután lesöpörték az interpellációit.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Nagy Béla, az ellenzéki koalíció tagja úgy döntött, kilép a közgyűlés sokpárti frakciójából. Mindezt a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebookon jelentette be, meg is magyarázva döntése okát: egyik interpellációja sem jutott be az eheti tanácskozásra.

A tavaly októberi választáson egyébként sajátos helyzet alakult ki a közgyűlésben: a nyolctagú szivárványkoalícióval szemben szintén nyolc Fidesz-KDNP-s foglal helyet, rajtuk kívül a szintén sokpárti támogatással induló és nyerő polgármester, Szücsné Posztovics Ilona, valamint a Mi Hazánk képviselője, Boda Bánk László ül a közgyűlésben. Az eddig is érzékeny és nem egyszer feszült, viharos pillanatokat okozó helyzet változik most meg három interpelláció miatt. Nagy Béla három interpellációja miatt.

Ahogy a hetes körzet képviselője írja, az első kettőt augusztus 17-én, a harmadikat 19-én adta be. A Társadalmi Kapcsolatok Irodájának vezetőjének, Körtvélyfáy Menyhértnek, az LMP korábbi helyi képviselőjének küldte meg azokat, bár ahogy hozzáteszi, ő is tudja, hogy a szervezeti és működési szabályzat szerint a polgármesternek is meg kellett volna küldenie. Úgy fest, hogy ez ezidáig nem volt gond, Nagy Béla ugyanis, mint fogalmazott, feltételezte, hogy a korábbiakhoz hasonlóan, hívják majd aláírni az iratot.

Ez azonban nem történt meg.

– Szabadság miatt eddig nem látták az anyagokat – írta hétfői posztjában Nagy, kiemelve, hogy ezen a napon közölték vele, hogy az interpellációi nem kerülnek a közgyűlés elé. Valószínűleg rögtön ez után ragadott billentyűzetet, ugyanis posztjában azt írta egész pontosan, hogy „most” szóltak neki. Ő azonban döntött. Egyrészt a hivatalos közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a a dokumentumokat,

„hogy legyen összehasonlítási alapja a választópolgároknak, szerintük mi a fontos!”

– Szeretném, ha a környéken, illetve a városban élők nyugalomban és biztonságban érezhetnék magukat, ezért küzdök, ezért dolgozom! Az is jól látszik, hogy az „Összefogás frakció” tagjaként igazán nem tudom érvényesíteni választóim akaratát, így sajnos a továbbiakban függetlenként segítem polgármester asszony munkáját – tette hozzá, ezzel kinyilvánítva, hogy kilép a DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd frakcióból.

(Borítóképünkön jobbról a második Nagy Béla a decemberi tatabányai közgyűlésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában