testületi döntés

2020.08.13. 09:00

Kétmillió forinttal támogatja Nyergesújfalu az esztergomi kórházat

A nyergesújfalui képviselő-testület több kérdésben is tárgyalt. Többek között a támogatás megítéléséről is határozatot hoztak.

F. K.

Vaszary Kolos Kórház

Fotó: Beküldött

A 10-es főútról nyíló Tó utca sarkán lévő üzletek, illetve ügyvédi irodának, cukrászdának, fodrászatnak helyet adó ingatlan tulajdonosai levélben jelezték a nyergesújfalui képviselő-testületnek, hogy szeretnének területet vásárolni. A két ingatlan közötti, illetve részben melletti, előtti önkormányzati tulajdonú placcról van szó.

Az elképzelés indokai között szerepelt, hogy az elmúlt években többször kérelmezték eredménytelenül felújítását a közterületnek, amely árufeltöltésre, gépkocsival történő megközelítésre szolgál. Az első megvásárlási ötlet már tizenkét éves. Egy kft. az idei év márciusában már elkészítette a jelzett terület burkolatának felújítására, a csapadékvíz elvezetésére vonatkozó engedélyezési tervet. A jelzett költség mintegy húszmillió forint. A város idei költségvetési rendeletében ez a kiadás nem szerepel.

A kérelemről munkatervében nem szereplő ülésen döntött az önkormányzati képviselő-testület. Egyhangú szavazással az a határozat született, hogy nem értékesítik a jelzett területet. Szintén egyhangú voksolással mondtak igent a képviselők arra, hogy a placc burkolatának felújítására, a csapadékvíz elvezetésére, az idei költségvetés tartalék sorából 20 millió forintot fordít a város. A beruházás kivitelezőjét pályázaton választják ki.

Szintén a rendkívül ülésen született döntés dr. Kanász Gábor kérelméről. Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosa kétmillió forintos támogatást kért a Vaszary Kolos Alapítvány számára az alapítvány céljainak eléréséhez, a kórházi gyógyító osztályok munkájának segítésére. A kért összeget a városi képviselő-testület egyhangú döntéssel szavazta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában