Szentelés

2020.08.11. 19:32

Fejlesztéssel reagáltak a változó temetkezési szokásokra Kesztölcön

Megszentelték az új urnafalat, amely a község temetőjében található ravatalozó közelében kapott helyet.

Walczer Patrik

Az avatáson Farkas Krisztina mondott beszédet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Nemrégiben egy szentmisét követően avatták fel az új urnafalat, mely a község temetőjében található ravatalozó közelében kapott helyet. Farkas Krisztina polgármester asszony az ünnepségen elmondta, hogy a megváltozott kegyeleti kultúrának köszönhetően már évek óta nagy igény mutatkozott ez a fajta végső nyughely iránt.

Az avatáson Farkas Krisztina mondott beszédet (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

– A Magyar Falu Program keretében az egyház által benyújtott pályázat által sikerült megvalósítani és kivitelezni az 50 férőhelyes modern, emberi léptékű urnafalat. Az emberi hamvak urnafalban történő elhelyezése is az emberi méltóság gesztusa, amivel mi is tartozunk kis közösségünknek – mondta Farkas Krisztina, majd hozzátette: őszintén bízik benne, hogy ezzel a fejlesztéssel méltó temetkezési helyről gondoskodhatnak azok számára, akik a hamvasztásos temetés mellett döntenek.

A polgármesteri köszöntő után Dr. Magyar Pál atya fejezte ki gondolatait, majd az urnafal megszentelése után a jelenlévők közösen elimádkozták a Krisztus feltámadott című éneket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában