régi és új

2020.08.22. 07:00

50 éve nem volt ilyen: kiürült a Simor János utcai buszvég

Augusztus 20-án kiürült Esztergom régi állomása, és üzembe helyezték az új pályaudvart a vasútállomás mellett. Fotókon örökítettük meg a költözés utáni első napot.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

Évtizedekig benzingőz, por és motorzúgás egyvelege ült meg a Simor János utca házai közt, az ott lakók nem kis bosszúságára. Az állomás rég kinőtte önmagát, hiszen egy lakóházakkal szegélyezett, autóktól nem elzárt útszakasz kellős közepén manővereztek a buszok, alkalmanként az autóforgalmat is feltartva. Az utasok pedig az egykor jobb világot látott, mára lelakott és koszos kocsiállásoknál és állomásépületnél aszalódtak a benzingőz és por elegyében. Augusztus 20-án elköltözött és kiürült Esztergom régi, belvárosi buszvégállomása. A régi pályaudvar utolsó pillanatairól a Kemma.hu videót is készített.

Ötven év után csend honol az utcában. Ismét hallani a galambok búgását és a madarak csiripelését, az enyhe nyári szellő pedig friss, illatos levegőt forgat a házak között. Nem takarják el a szem elől az épületeket a parkoló, várakozó buszok, és belátni az utca egész hosszát. Fotókon is megörökítettük a régi állomás költözés utáni első napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában