amerikai gépcsodák

2020.07.27. 15:35

Rendőri felvezetéssel érkezett az elnöki autó Oroszlányba

Oroszlány ismét hangossá vált, ugyanis újra amerikai gépcsodák lepték el a várost. A járműveknél a hatvanas sebességnél sem érezhető, ha padkát fog az autó.

W. Zs.

Oroszlány ismét hangossá vált, ugyanis újra amerikai gépcsodák lepték el a várost

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Felújított környezetben várta ismét a benzingőz szerelmeseit az autóstalálkozókról ismert oroszlányi vendéglő és az esemény főszervezője, Minka Attila a hétvégén. A pandémia időszakában csendessé vált étteremben most élőzene fogadta a vendégeket és a Lincoln márkájú csodavasak is fokozták a hangulatot. A tömegben feltűnt Urbánné Vogl Rita és párja, Zoltán. Kíváncsi szempárok szegeződtek járgányukra, sokan fotózkodtak az ébenfekete Lincoln Town Carral, a hatszemélyes elnöki limuzinnal.

– A kényelmi szempontok kiválóak, csak sok benzin kell ahhoz, hogy megmozduljon – fordult egymás felé a pár, miközben mindkettő mosolygott. – Egy hónapig hajóbeteg voltam, mikor először beleültem. Olyan érzésem volt, mintha az aszfalt felett fél méterrel lebegnék – sorolta tovább az előnyöket Rita, aki elmondta azt is, hogy azóta nem érzi a pesti kátyúkat. Beszélgetésünk rövidesen más irányt vett, látva a feliratos lufikat. A pár a huszadik házassági évfordulóját ünnepelte szombaton, így Zoltán egyszerre két szerelmének is hódolt.

Mellette parkolt a fekete-fehér Police Car, amelynek sofőrje stílszerűen rendőrjelmezben érkezett a helyszínre. A monstre amerikai autó – az elnöki járat – rendőri felvezetéssel érkezett Törökbálintról. A sofőr, Veres Kristóf lapunknak elmondta, hogy figyelemfelkeltő szerzeményét több okból nagyon szereti. Egyrészt strapabíró, megerősített futóműve miatt hatvanas sebességnél sem érezhető, ha padkát fog; ráadásul egyik gyerekkori álma vált valóra az egy évvel ezelőtti autóvásárlással.

A vendéglőben dübörgött a rockabilly. Ugyan a csapat névjegyévé vált lángoló nagybőgő nem volt, de saját szerzemények igen a Dynamite Dudes nevű formáció, azaz Szi­lágyi Mihály és az X-Faktorból ismert Berta Dániel jóvoltából. Mindketten nagy rajongói az amerikai életérzésnek, több autóstalálkozón felléptek már. Jártak Komáromban, Agárdon és számos külföldi rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában