energiatakarékosság

2020.07.08. 06:45

Környezetbarát napelemes rendszer épül Tatabányán

A polgármesteri hivatal két épületében valamint a családsegítő szolgálat Füzes úti telepén építenek ki környezetbarát napelemes rendszert.

Sugár Gabi

Forrás: Shutterstock.com

Az önkormányzatok tulajdonában lévő épületek hatékonyabb energiafelhasználása, a racionális energiagazdálkodás elősegítése a célja annak a programnak, melyre a megyeközpont is sikerrel pályázott. A projekt eredményeként az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését lehet elérni.

A Széchenyi 2020 projekt keretében környezetbarát napelemes rendszert építenek ki a polgármesteri hivatal két épületében, valamint a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmény Családsegítő Szolgálatának Füzes úti telepén. A 2020. augusztusig terjedő időszakban megvalósuló beruházásra elnyert támogatás 111 millió 125 ezer 528 forint. Ugyancsak a Széchenyi 2020 projekt keretében további 77 millió 291 ezer 552 forint támogatással a Jászai Mari Színház és a Vértes Agorája épülete is napelemes rendszert kap 2022. májusig.

Mindkét programban háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítását tervezi a város, ami a saját villamosenergia-igényt részben kielégíti. Sor kerül a napelemek és tartóelemeik beszerzésére, telepítésére, a helyi elektromos hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek, például inverter, kétirányú mérő beszerzésére, továbbá a belső csatlakozáshoz szükséges hálózatfejlesztésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában