koronavírus

2020.07.25. 17:47

Két újabb Covid-fertőzöttet találtak Komárom-Esztergom megyében

Július 25-re két újabb Covid-fertőzöttet azonosítottak Komárom-Esztergom megyében, infografikánkon megnézhetik, hogyan alakultak a fertőzésszámok.

Kemma.hu

Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A kormányzati tájékoztató oldal adatai szerint július 25-re 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust. Közülük ketten Komárom-Esztergom megyeiek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezzel 4424-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek nagy részét a járványügyi hatóság a kontaktkutatás során azonosította az ország különböző részeiből. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596, 3324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 504 fő.

https://public.flourish.studio/visualisation/3286244/

 

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 7453 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában