programok

2020.07.19. 06:38

Két év alatt száznál is több projektet valósított meg a gyermelyi iskola

Az elmúlt időszakban hetvenötmillió forintos pályázat megvalósításán dolgozott a Gyermelyi Általános Iskola. Az Iskolaközpontú helyi együttműködések című kiírásra nyújtották be „Gyermely jó hely” című projektjüket.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

A program során az iskola közösségi térré vált; rendszeresen bevonták a családokat is a különböző tevékenységekbe.

Az iskola az elmúlt két évben 110 különféle projektet valósított meg, ennél is jóval több találkozási lehetőséggel. Ezek között szerepelt rendezvény, kirándulás, műhelymunka, színházi előadás, múzeumpedagógiai és szakköri foglalkozás is. Nagyrészt tanulóik, pedagógusaik, külsős szakemberek működtek közre, de több olyan aktivitást is szerveztek, amelyeken a falu közösségének különböző csoportjaival, rétegeivel dolgoztak együtt.

A száznál is több programban szerepeltek művészeti ágakhoz köthető foglalkozások, sport-, hagyományőrző, iskolai pedagógiai programhoz kötődő kulturális és tanórán kívüli kompetenciafejlesztő, valamint természet­ismerethez, környezeti felelősségvállalás elmélyítéséhez köthető tevékenységek is.

Emlékezetes programok és pillanatok mellett az intézmény eszközeit is sikerült a pályázatnak köszönhetően fejleszteniük, hiszen bővültek a hangtechnikai berendezéseik, valamint a mindennapos testneveléshez használható tárgyak száma, amelyek a jövőben segítik majd az általános iskola pedagógiai és közösségformáló munkáját. Több eseménnyel sikerült hagyományt is teremteniük: a Futrinka utcai családi futóversenyt, a verses estet, vagy a Bukfenc ügyességi vetélkedőt a jövőben is megszervezik. Számtalan emlékezetes pillanat és mosolygós arc kísérte a projektet, amely során rengeteg ember mozdult meg és bizonyította, hogy Gyermely jó hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában