országgyűlés

2020.07.13. 16:31

Kaleta-ügy: Völner Pál új gyermekvédelmi javaslatcsomagról beszélt a Parlamentben

Az Igazságyi Minisztérium államtitkára egy komplex javaslatcsomagról beszélt, amelyet hamarosan kidolgoz a kormány.

Kemma.hu/MTI

Budapest, 2020. július 13. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszolalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyéről, az EU tervezett hitelfelvételéről, valamint a nemzeti konzultációkról beszéltek a képviselők a július 13-i hétfői napirend előtti felszólalások második felében.

Ander Balázs (Jobbik) azt mondta, hogy egyetlen könnycseppet sem hullattak volna, ha az „aberrált” Kaleta Gábor volt perui magyar nagykövetet nem hozzák haza, hanem „ott rohad meg” egy limai börtönben.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő azt felelte, mindennel egyetértenek, ami az ilyen cselekmények megakadályozását, megelőzését és büntetését szolgálja. Hangsúlyozta, hogy a kormányzat őszre olyan javaslatcsomagot készít, ami komplex egészként kezeli a gyermekvédelmet, ugyanis nem elég csak a Büntető Törvénykönyvet (Btk.) szigorítani.

Ander Balázs felhívta a figyelmet, a Jobbik azt javasolja, hogy egyetlen pedofil se úszhassa meg felfüggesztett büntetéssel, valamint hozzanak létre egy regisztert, amelyben ezek az emberek életük végéig szerepelnének. A jelenlegi parlament már hozott döntést hasonló ügyekben, mert már alkotott arról törvényt, hogy a pedofíliával elítéltek egész életükben nem foglalkozhatnak 18 év alatti személyekkel – emlékeztetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában