programsorozat

2020.07.27. 19:18

Frutti és Veggi a tatabányai Gyémánt Fürdőben táncolt

Még az esőben is nagyon jólesett a gyerekeknek a nyársra húzott zöldség és gyümölcs.

M. K.

Frutti és Veggi nagy sikert aratott a tatabányai Gyémánt Fürdőben

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az Európai Friss Kalandok programsorozat tatabányai állomása a Gyémánt Fürdő volt. A Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara (NAK) is támogatja, hogy Frutti és Veggi, a két kedves figura az országot járva felhívja a figyelmet a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára.

Természetesen nem előadásokat tartottak. Frissen összevágott szilvát, őszibarackot, uborkát, paprikát, paradicsomot lehetett egy kis nyársra húzni, majd kóstolgatni. Különféle szabadtéri játékokat is ki lehetett próbálni: pontokért pontosan kapura rúghattak a gyerekek, vagy az óriás malomra minifrizbiket tehettek.

A kreatív sarokban kézműveskedhettek, majd a végén foglalkoztatófüzetet kaptak, amely további érdekes ismereteket rejt – folytathatják otthon. Amikor kora délután arra jártunk, a Napocska Tábor lakói először éppen a játékokkal, azután a mosolygós házigazdalányok által összevágott zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedtek, rajzfilmet is néztek, végül persze találkoztak Fruttival és Veggivel, akik táncra perdültek. Ezután pár perccel sajnos megérkezett az eső, szakadt és szakadt, de szerencsére bő egy óra alatt elvonult a vihar.

– A lényeg, hogy minél több fiatal ismerje meg a gyümölcsöket, a zöldségeket – hangsúlyozta dr. Balogh Zoltán, a NAK megyei szervezetének elnöke. – Már óvodáskortól érdemes elkezdeni játékos módon elmagyarázni, miért fontos az egészséges étkezés, milyen étel miből készül. Hozzáteszem, a felnőttekre is ráfér az effajta tudás, illetve ennek folyamatos bővítése – figyeljenek tehát oda ők is Veggire és Fruttira!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában