felhőszakadás

2020.06.14. 14:49

Vízátfolyásokra kell számítani az M1-esen a vihar miatt

A több megyét érintő felhőszakadás miatt a főbb útvonalakon is fokozott figyelemmel kell közlekedniük az autósoknak.

Kemma.hu

Az M1-es autópálya új csomópontja nem változtatja meg az éves, megyei sztrádamatricák jogosultsági határait.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Kiadták a másodfokú riasztást felhőszakadás miatt Komárom-Esztergom megyére is, Budapesten és környékén hirtelen lezúduló villámárvízek bénítják a közlekedést. Az Útinform 14 óra 32-kor kiadott tájékoztatása szerint a heves esőzések nyomán az M3-as Gyöngyös és a főváros, az M0-s autóút keleti és északi szektorán, az M1-es a főváros és Győr között, valamint Heves, Pest és Fejér megye fő és mellékútjain lecsökkenő látótávolságra és vízátfolyásokra kell számítani.

A 10-es főúton, a heves esőzések nyomán, jelentős mennyiségű hordalék került a burkolatra, ezért csak akadozva halad a forgalom a Bécsi út és a Pilisvörösvár közötti szakaszon. Jelenleg a szakaszon több km-es torlódás alakult ki, ezért Aki teheti válasszon másik útvonalat.

Az M1-es autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a Szárliget és Bicske közötti terelésben a belső elválasztó zöld területet gondozzák. A 46-os és a 34-es szelvények között, a főváros felé csak a saját oldalukon a belső sávon haladhatnak a járművek.

Az Időkép tájékoztatása szerint konvergens zónák mentén fejlődő, lassú mozgású zivatarok okoznak kiadós felhőszakadást, jégesőt a Duna vonalának széles sávjában és a főváros tágabb környezetében. Villámárvízet, többfelé jégkárt okoznak a hevesebb viharok. 30-40 millimétert meghaladó csapadék is összegyűlhet rövid idő alatt. Jégeső, viharos szél kísérheti a cellákat.

Budapestet hatalmas villámárvízek sújtják a és jégeső is ostromolta a fővárost, több helyen áll a víz. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltókat már háromszázötven helyszínre riasztották a vihar miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában